De speeltuin


Hondenspeeltuin de Broekpolder beslaat bijna 3 ha. terrein in een prachtig natuurgebied in de Broekpolder in Vlaardingen.

Hiermee zijn wij de grootste Hondenspeeltuin van Nederland!

Het terrein telt 7 van elkaar gescheiden velden. Het gehele terrein is buitenom omheind met stevige hekken van 1.80 m.

De velden onderling zijn, of door natuurlijke barrieres, of door hekken van elkaar gescheiden. De barrieres op de speelvelden zijn ervoor om de snelheid van de rennende honden eruit te halen.

  • Het bosperceel beslaat de grootste oppervlakte en is te huur voor honden met een 'karaktertje'.
  • De velden 1 en 2 zijn op de uiteinden met elkaar verbonden. Hier kunnen de honden lekker spelen en rennen. Er liggen wat tunnels en er komen wat banden te staan waar de honden doorheen kunnen.
  • Op het 'Puppieveldje' of kleine-honden-veldje kunnen de kleinere honden lekker met elkaar spelen als zij (nog) niet met de grotere honden willen, durven of kunnen spelen. Dit veld is ook ideaal om de hond even te laten wennen als u voor het eerst in onze speeltuin bent en de hond nog wat angstig is. U kunt dit bij de entree aangeven en dan loopt er een vrijwilliger met u mee naar dit veldje. U kunt dan zelf het moment kiezen om naar het grotere veld te gaan.
  • Veld 4 is het Agility-veld. Op dit veld staan wat eenvoudige toestellen waar u met uw hond kunt 'werken' aan gehoorzaamheid en behendigheid. Gebruik van deze toestellen is geheel op eigen risico en verantwoording. U kunt als bezoeker van onze speeltuin voor 1 euro extra, een half uur van dit veld gebruik maken. Het veld is dan NIET toegankelijk voor andere bezoekers waardoor u alle aandacht heeft bij het 'trainen' van uw hond.
  • Veld 5 wordt ingericht als 'speurveld'. Op dit veldje kunt u straks oefenen met speuren met uw hond middels verstopte voertjes in bossages, autobanden e.d.
  • Veld 6 is het meest achterste veld en wordt ook rondom apart omheind. Plannen zijn om te kijken of hier een 'renveld' gerealiseerd kan worden waarbij gebruik gemaakt kan worden van speeltjes zoals stokken, frisbee's of ballen. Het gebruik van deze speeltjes zijn verder op alle velden verboden.

Bij de entree vindt u ons terras met onze accomodatie voor onze vrijwilligers. Op dit terras mag u eventueel meegebrachte eet- en drinkwaren nuttigen. Dit is verder op alle velden verboden!

Horeca/catering kunnen wij u helaas (nog) niet aanbieden omdat wij niet de beschikking hebben over elektriciteit en stromend water omdat wij middenin een natuurgebied zijn gevestigd. Er wordt wel aan ideeen gewerkt om u in de toekomst iets aan te kunnen bieden.

Op diverse plaatsen staan kleine overkappingen waar altijd vers drinkwater staat voor de honden. Dit drinkwater is zuiver kraanwater en wordt regelmatig door onze vrijwilligers ververst en de bakken schoongemaakt.

Zodra het warmer wordt zetten wij op diverse plekken badjes neer met water waar de honden in kunnen ravotten en afkoelen.

De grote overkappingen zijn voor de bezoekers om te schuilen voor de regen of om even in de schaduw te staan in de zomer. Dit zijn ook de enige plekken waar gerookt mag worden, de peuken graag in de emmer met zand doven a.u.b.

 

Voorkom groepsvorming met andere baasjes. Dit trekt ook de honden aan van al die baasjes, plukken teveel bij elkaar met alle irritaties en gevolgen van dien. Blijf lekker in beweging, we hebben ruimte genoeg! Houd uw hond zelf in de gaten. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor het gedrag van uw eigen hond en door in beweging te blijven en uw hond in de gaten te houden, leert u uw hond ook in het spel beter kennen!

 

Graven

Honden hebben de natuurlijke neiging om te graven, zeker in een natuurgebied zoals bij ons.

We investeren veel (entree)geld en moeite om alle velden zo goed als mogelijk te onderhouden met de middelen die we ter beschikking hebben.

ALSTUBLIEFT, let erop dat uw hond niet graaft op onze velden! Er ontstaan gaten die gevaarlijk zijn voor de spelende en rennende honden EN voor u als bezoeker.

Dank u wel!